Påtåkernytt 2-2014

Hej,

Efter ett litet höstuppehåll är Påtåkernytt nu tillbaka.

Information/kommunikation/grannsamverkan

Nu ligger vår hemsida uppe. Nu finns rutiner, påtåkernytt och kontaktuppgifter till styrelsen här. Framöver kommer vi lägga upp offentliga handlingar t.ex. dokument inför årsstämma.

Hastighetsbegränsande åtgärder

30 skylten är nu på plats och det gav till en början en viss hastighetsdämpande effekt. Vi har blivit uppmärksammade på att det inte är helt tillräckligt och vi kommer gå vidare med ytterligare åtgärder. Vi får tillsammans också inte glömma att påminna bilister som kör för fort att detta är ett bostadsområde med många lekande barn.

Grönyteskötsel

Grönyteskötsel ligger nu i vila. Vi är medvetna om att grässådden inte tog sig vid anläggningen av lekparken. Det blev ett missförstånd angående bevattningen. Vi gör ett nytt försök med ängsfrön, för minskad skötsel, till våren.

Diken/dagvatten

Påtåker ligger inom Gävsjöåns tillrinningsområde och omfattas av ett system för Lokalt omhändertagande av dagvatten (LOD). Dagvatten från vägar och fastigheter leds till fördröjningsmagasinet nere vid ängen, och vidare ner till Gävsjöån.
LOD-systemet är dimensionerat med diken, ledningar och kupolbrunnar. Dikena anlades aldrig fullt ut utan utgick ur entreprenaden för väganläggningarna. Samfälligheten övertog anläggningen i befintligt skick.Tyvärr gick inte tillräcklig information ut att diken skulle upprättas och krav på anläggning framgår inte i detaljplan utan endast i gestaltningsprogram för området.
Ha gestaltningsprogrammet i åtanke när ni bygger och kulvertera era infarter. För de fastighetsägare som återfyllt mot vägbana och där vi idag har en bristande funktion map omhändertagande av ytvattenavrinning från fastigheter och väg får vi ta frågan vidare till årsstämman.

Vinterväghållning

Den första snön föll i veckan och med det är vinterväghållning i fokus. Vi påminner er därför att prickad mark mot väg ska vara hinderfri och att det inte är tillåtet att använda ytan till häckar, murar, parkering eller upplag. Ytor för snöupplag har fastställts mellan styrelsen och entreprenör. I regel kommer prickad mark utnyttjas för detta.

Övrigt

Vi vill passa på att informera att samfälligheten via gåvobrev erhållit Olhamra 1:53 från Påtåker Fastigheter AB. Det innebär att föreningen även äger den mark den förvaltar. Registrering pågår.

Med det vill önska er alla en god jul och ett gott nytt år
Styrelsen
Påtåkers Sammfällighetsförening